Cicakennel és a kifutó

Cicakennel és a kifutó

A macskák természetüknél fogva, születésüktől kezdve kitűnő vadászok. Szükségük van arra, hogy folyamatos ingerek érjék őket a környezetükből.

A hagyományos házi cicák megkapják ezeket az ingereket amikor esti portyázásra indulnak, egeret kergetnek, lesik a fán ülő madarakat, vagy védik a területüket egy betolakodó, másik macsekkal szemben.

A fajmacskákban is megvan ez az ösztön, de az ő esetünkben nekünk, felelős gazdiknak kell arra figyeljünk, hogy a kis kedvenceink ne tudjanak magukban kárt tenni egy-egy ilyen akció során.

Nagy hangsúlyt helyezek arra, hogy a tőlünk vásárolt kicsik a megfelelő szocializáció mellett kitűnő immun- és idegrendszerrel rendelkezzenek, legyenek ösztönösen jó vadászok és rendkívül játékosak.

Ettől a gondolattól vezérelve – és mert szerettem volna nekik a lehető legjobb élőkörnyezetet biztosítani – nálunk a cicáknak lehetőségük van két szabadtéri kennelben ösztöneiket különböző módon kielégíteni. Mindkét kifutó rendelkezik fedett, fűtött helyiséggel is, ahova – ha fáznak -, behúzódhatnak, de náluk mégis az a jellemző, hogy akár a legnagyobb hidegben is a kilátókon, ugrálókon üldögélnek és a természetet kémlelik, télen pedig a hóban játszadoznak.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy elszigetelten élnek tőlünk, sőt. Szabadidőm minden percét a cicáimmal töltöm, legyen az kint a kennelben, van bent a lakásban. Fent leírtaknak köszönhetően pedig cicáim kitűnő egészségnek örvendenek, mindannyian jó étvágyúak, robosztus termetűek, és csodás bundával rendelkeznek.